tirsdag den 6. november 2012

Indslev Bryggeri - Jule Hvede 6,5%

The name is mester, brygmester... Selvom det lyder lidt sjovt så kommer jeg nok aldrig til at bliver brygmester MEN jeg lavede nu nok min første batch af øl i dag som står fint henne i hjørnet og gærer. Glæder mig til at smage på det når det engang er færdigt om 2-3 uger er færdigt.
Det er en juleøl som er bliver brygget på malt ekstrakt (ja man skal jo starte et sted men den næste jeg laver bliver på All Grain.


Nok om min legeplads.... Nu til øllet.

Alle os øl elskere er jo kommet godt i gang med at få jule øl i denne tid, da det mere eller mindre vrimler med de lækre sager og det er svært at følge med. I år har jeg ikke tænkt mig at gå amok men smage lidt et par gange om ugen.

I denne uge er det Indslev Bryggeri og deres jule hvede jeg har åbnet og fyldt mit glas med. Indslev bryggeri stammer helt tilbage fra år 1897 hvor der faktisk os blev brygget øl. Bryggeriet lukkede men genåbnede i 2005 og de har tilmed specialiseret sig i hvede øl.

Jule hvede er kobber/rav farvet med en lille smule skum, det forsvinder alt for hurtigt, synd. Man kan dufte Appelsinskal, kanel, nelliker og koriander. Den er har en lækker fylde med sødme og en ganske anelse bitterhed til sidst. En jule øl efter min smag med nelliker, appelsinskal, kanel, koriander og karamel, dog mangler jeg stjerneanis og hveden er også en mangelvarer.

Bortset fra det er det et dejligt bekendskab.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar